Bos días a tod@s¡¡
Hoxe imos deixar descansar todos os rotus, cartolinas, folios, pinturas....e imos a coller estes instrumentos.....
Imos a facer dúas recetas moi faciliñas, para que nos amosedes a vosa faceta de cociñeir@s.
COGOMELOS DOS ANANIÑOS
Ingredientes:
- 8 ovos
- 1 lata de atún
- 1 ou 2 culleres de salsa de tomate frito
- Tomates (dos que veñen en rama mellor)
- Leituga
- Maionesa
Preparación dos ovos recheos
Cocemos os ovos. Unha vez cocidos e fríos, pelámolos.
Cortámoslle a base cun coitelo e sacamos con moito coidado as xemas (é a parte amarela do ovo).
Nun prato poñemos o atún (ao que antes lle escurrimos o aceite) cas xemas dos ovos desmigalladas, engadimos un pouco de tomate frito e removemos ben para que mezclalo todo.
Cando os ovos estean fríos, reenchémolos ca mestura que fixemos antes e ca axuda dunha culler pequena.
No prato poñemos unhas folliñas de leituga. Logo poñemos os ovos coa base cortada sobre a leituga.
Lavamos os tomates, partímolos pola metade e vaciámolos. Poñémolos boca abaixo para que solten o zume. Imos a usar a parte que non ten o rabiño e poñémolas encima dos ovos.
Collemos un pouquiño de maionesa e facémoslle uns puntiños enriba dos tomates.
Xa temos o prato feito. Agora imos facer o postre¡¡¡ uhmmmm que rico¡¡¡
Este postre xa o coñecedes porque o fixemos na Aula algunhas veces, porque están boísimosssss¡¡¡ 😋
Son os CAKE POPS
Ingredientes:
- 250 gr. de virutas de chocolate blanco (ou chocolate con leite)
- 250 gr. de bizcoito. Tamén valen madalenas
- 200 gr. de crema de queixo de untar, ou queixo mascarpone
- 1 lámina para clavar os cake pops
- Uns pauciños
2- Incorporar ao bizcoito a crema de queixo e mesturar moi ben ata que se consiga unha masa homoxénea
3- Facemos boliñas cas mans
4- Metemos as boliñas na neveira unha hora aproximandamente para que se poñan duras. mentras tanto levamos as virutas de chocolate ao microondas ata que se derritan.
Pasar o pauciño pola crema de chocolate e logo pinchas a boliña de bizcoito.
5- Rapidamente, pasar a boliña pola crema de chocolate para que se empape ben.
6- Por último, pinchar o pauciño no corcho blanco para que se enfríe e solidifique. E o cake pop estará listo para ser decorado como queirades.
Recuperado de: https://www.guiainfantil.com/recetas/postres-y-dulces/bizcochos-y-magdalenas/cake-pops-receta-para-hacer-cake-pops-para-los-ninos/
Bueno amiguiñ@s, pois ata aiquí o blog máis comestible desta semana.
Recordade que se facedes algunha destas receitas, mandádenos vídeos ou fotos e compartirémolas no Facebook da Aula.
Biquiñosssssssssssss 💋
No hay comentarios:
Publicar un comentario