martes, 14 de abril de 2020

Os piratas tamén quedamos na casa. Dia 23


Ola de novo amiguiños, cantos días levamos sen poder sair da casa, e cantas cousas facedes durante o día: recoller o voso cuarto, ordear os vosos xoguetes, facelos deberes, xogar, e seguramente tamén axudades na cocina os vosos papis.
Estamos pensando que vos merecedes un premio, estamos pensando en algo blandiño, doce, suave, que arrecende moi ben, ¿adiviñastes?, moi ben piratiñas, merecedes unha chuches.
As monitoras da Aula creemos que é importante levar unha dieta saudable e equilibrada. Integrar na vida diaria bos hábitos alimenticios e exercicio físico, é fundamental para que medredes ben tanto agora como o longo da vida.
Sin embargo e debido as circunstancias extraordinarias que estamos a vivir….. como vos estades a portar tan ben…… e para que estes días se vos fagan máis levadeiros……, ¿que vos parece se probamos a facer algo doce e divertido como unhas nubes e unhas gominolas caseiras? .
Papis para facer estas dúas receitas precisamos da vosa supervisión e axuda, estamos seguras de que tamén o ides a pasar xenial.
¿Preparados, pois a qué esperades? ¡empezamos!!

NUBES

Antes de empezar a facelas nubes, imos preparar o que necesitamos:
·         200 gramos de azucre
·         100 gramos de xelatina con sabor (fresa, piña, limón, etc.)
·         20 gramos de xelatina neutra
·         200 mililitros de auga
·         Azúcar glass
·         Colorante (opcional)
·         Un cazo
·         Unha taza
·         Un bol
·         Unha batidora de varillas
·         Unha culler
·         Manga pasteleira (se non tedes podedes empregar unha bolsa de plástico pequeña, ben limpa e facerlle nun extremo un corte cunha tesoira)
·         Unha bandexa


 

EMPEZAMOS!!

Nun cazo botamos a xelatina neutra, o azúcar e a metade da auga, e poñémolo todo a quecer a lume medio, removemos de vez en cando. Mentras temos o cazo no lume, mesturamos nunha taza a xelatina con sabor co resto da auga.

 

Deixamos a mestura de xelatina neutra, azúcar e auga que ferva suave durante tres minutos. Engadimos a xelatina de sabor, e deixamos que ferva tres minutos máis. Botamos todo nun bol e deixamos cinco minutos a que se temple.

Mentras  arrefría, imos preparando unha bandexa sobre a que espolvorearemos azúcar glass, esto facémolo para que as rocas de nube non se peguen ao fondo.



Agora piratiñas toca sacar músculo  



Transcurridos cinco minutos, batimos a mestura que botamos no bol a velocidade máxima durante uns minutos, máis ou menos. Ó arrefriarse e cuallar a xelatina mentras se monta, lograremos unha textura de merengue, é o momento de botala masa na manga pasteleira, un consello tede todo preparado porque a masa vai endurecendo rápidamente.


Faremos uns rulos que iremos colocando na bandexa  e espolvorearémolos por riba con azúcar glass.






Meteremos a bandexa coas rocas de nube na neveira de unha a dúas horas, ou según vexades como está de compacta a masa.

Imos pola segunda receita de hoxe

GOMINOLAS DE FROITA CASEIRAS

Que ben sabe o que se fai na casa, e sobre todo se o facemos nós mesmos. Para as gominolas caseiras necesitamos:

  • zume de froitas: laranxa, limón, froitos bermellos, piña. Podedes facer gominolas dunha froita de dúas, ou todas, eso sí necesitaremos ¼ de litro de zume
  • 30 gramos de xelatina neutra, pode ser en láminas ou en pó, ésta última desfaise con máis facilidade
  • Aceite vexetal, empregamos aceite vexetal porque non lle da sabor as gominolas.
  • Azucre (opcional. Se sodes moi golosos podedes botarlle un par de culleradas)
  • Un cazo
  • Unha culler
  • Moldes ou fuente

O paso a paso é moi sinxelo.

Primeiramente preparamos os moldes onde faremos as gominolas, untándoos co aceite vexetal, para que cando saquemos as gominolas nos sexa máis doado. Se non tedes moldes, podédelos facer nunha fonte. Reservamos.

Poñemos un pouco de zume nun cazo, reservamos o resto, e botamos o azucre e a xelatina neutra, quentamos esta mestura e cando esté derretida a xelatina retiramos o cazo do lume e botamos o resto do zume no cazo, e removemos ben para que todo quede ben mesturado. 




Collemos os moldes que reservamos antes e vertemos a mezcla de zume, azucre e xelatina neles con coidado. Metémolos na neveira tres horas, máis ou menos, e cando estén duriños sacámolos do molde.


** LEMBRADE que teredes que repetir todos os pasos con cada sabor que fagades.


E despois de esperar unhas horiñas….. aquí está o resultado, xa solo queda que lle metades un bocadiño, bon appétit !!





Esperamos que vos gustara o que vos preparamos, a nós o que nos gusta é ver que o facedes e que o pasades ben. Tamén nos gustaría ver como vos saen o que as monitoras vos propoñemos, asique animádevos, sacade unhas fotiños e compartídeas con nós, ¡esperámolas!


Un biquiño para todos, ata a próxima












No hay comentarios:

Publicar un comentario