miércoles, 27 de mayo de 2020

Os piratas tamén quedamos na casa. Día 51.

Bos días piratiña!!!
Hoxe toca receita da boa. De primeiro hamburguesa de pescada e de segundo, xeado tipo magnum, de froitos vermellos e mascarpone. Comezamos!!!!


  • Hamburguesa de pescada.
Ingredientes para 4 hamburguesotas ou 6 hamburguesiñas:

- 500 gr de lombos de pescada sen pel.
- 100 gr de chícharos cocidos.
- 1 ovo batido.
- 1/4 de cebola e 2 dentes de allo.
- un pouco perixel.
- Sal e pementa ao gusto
*Opcional 1 cullerada de mostarda.

  1. Picamos o allo e a cebola e deixamos que se faga nunha tixola.Reservamos.
  2. Nunha picadora botamos a pescada e os chícharos e picamos menudiño.
  3. Botamos nun bol a mestura de pescada e chícharo e botamos o ovo o perixel e a cebola co allo. Aqui, si queredes podedes botárlle a mostarda.
  4. Salpimentamos e mesturamos ata que quede todo ben integrado.
  5. Deixamos reposar 1 horiña na neveira tapado cun papel film.
  6. Formamos as hamburguesas.
  7. Poñemos nunha tixola cun chisco de aceite e deixamos que se fagan.
  • Xeado de froitos vermellos e mascarpone con cobertura de chocolate.
Ingredientes para 4 xeados.

- 160 gramos de fresas e arándos.
- 100 gramos de mascarpone.
- chocolate negro para fundir-

  1. Nun bol poñemos a nosa froita e pasámola pola picadora ata que quede como un puré. A nos encántanos que queden grumiños.

  2. Mesturamos co mascarpone previamente batido a mán.

  3. Metemos nos moldes e do molde para o conxelador. 8 horiñas mínimo.

  4. Fundimos o chocolate nun vaso algo fondo.
  5. Desmoldamos e metemos o xeado no chocolate.
  6. Reservamos nun pratiño no conxelador ata a hora de comer. Si podemos claro.
  7.  
Que aproveite piratas!!!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario