jueves, 4 de junio de 2020

Os piratas tamén quedamos na casa. Día 54

Bo día amigos e amigas chefs. Hoxe temos curso de cociña, pero tranquil@s que non vai ser coma os programas da tele que hai que facer a receita correndo, con presión e estresad@s, non non, vos ó voso ritmo. De feito deixámosvos unha morea de fotos co paso a paso de cada receita para que vos sexa máis doado.
Pedide sempre axuda para cociñar, que aínda que algunhas receitas son sinxelas, sempre debe haber un adulto supervisando.

Sándwich ó forno

Ingredientes:





👉 8 rebandas de pan de molde
👉 2 ovos
👉 Media taza de leite
👉 8 rebandas de queixo
👉 8 rebandas de xamón cocido
👉 Papel de forno
👉 1 bandexa de forno


Esta receita é moi sinxela e moi rica. O primeiro que temos que facer é bater os ovos.

Unha vez batidos engadimos media taza de leite

 Collemos as rebandas de pan e mollámolas ben na mestura de ovos e leite ata que queden ben empapadas polos dous lados e imos colocando na bandexa do forno, na que previamente colocamos un anaco de papel de forno (esto é opcional, se non tendes papel non llo poñades, non suelen pegarse)



Toca rechear os nosos sándwiches. Colocamos unha rebanda de queixo, duas de xamón cocido, e outra de queixo por riba.



 E para rematar rebozamos as outras 4 rebandas de pan coa mestura de leite e ovo e colocámolas por riba.

 Quentamos o forno previamente e metemos a bandexa a 160 grados uns 10-15 minutos. Como o noso forno é pequeniño (como o que temos na aula), cociñáronse máis rápido que nun forno normal. Ide vixiando na porta o tempo, para que non se queimen, pero asegurádevos de que quedan tostadiños.

Como podedes ver os nosos saíuselles moito o queixo. Esperamos que teñades sorte e non vos toque unhas rebandas cheas de buratos cando abrades o paquete de pan (as nosas sí que tiñan moitos, e así é máis difícil incluso rebozar co ovo).




Esta receita é a preferida dunha das monitoras, que comía moitos sandwiches coma estes cando era adolescente. A ver se adiviñades de que monitora se trata????????


E agora imos có postre:
Mousse de chocolate

Ingredientes:



🌺 200 gr de chocolate negro para fundir
🌺 6 ovos
🌺 200 gr azucre
🌺 120 gr de manteiga


Esta receta é un pouco máis elaborada que a outra, pero con axuda dun adulto podedes facela moi ben. En primeiro lugar, o máis complicado é separar as claras das xemas dos ovos. Os que non sabedes, pedide axuda.



 Batemos as claras a punto de neve, é dicir, coa batidora temos que transformar as claras transparentes en brancas e que deixen de estar líquidas. O truco para saber se están ben montadas é que lle deamos a volta ó bol onde as batemos e que non caian (como na foto).  OLLO: coidado con facer isto, que se non están ben batidas acabarán todas no chan 😲🙈🙈





Despois botamos nun bol apto para microondas o chocolate coa manteiga, e dámoslle 30 segundos, sacamos do micro, remexemos e volvemos metelo dentro outros 30 segundos. Ide pouco a pouco co tempo no microondas porque se o metedes 1 minuto seguido pode queimar o chocolate.





Agora batemos as xemas co azucre moi ben noutro bol, e unha vez batidas botamos o chocolate derretido encima.







Temos que engadir as claras a punto de neve á nosa masa. A partir de aquí hai que mesturar todo cunha culler de madeira, con movementos envolventes, non podemos usar a batidora eléctrica porque a mousse quedaría mal.




Botamos a mestura nunhas copas, vasos, bols, ou o que queirades, e metémolos na neveira como mínimo 2 horas.

Unha vez frío, podedes engadirlle algunha cousiña para adornar, como chocolate raiado, estreliñas de cores, froita ou o que máis vos guste.


Por último queda o máis importante : A COMELOOOOO 
😋😋

No hay comentarios:

Publicar un comentario